"Enter"a basıp içeriğe geçin

Merak edilen yeni bakan Ziya Selçuk hakkında bilmedikleriniz 10.7.2018

Merak edilen bakan Ziya Selçuk hakkında bilmedikleriniz 

 

Eski Talim Terbiye başkanı yeni bakan Ziya Selçuk’la ilgili internette eksik -yanlış bilgiler dolaşıyor. Haber kanallarına çıkanlar ise onun icraatlarından haberleri yok.

“Ainesi iştir kişinin lafe bakılmaz” demek lazım ve 2003-2006 arasında neler yaptı bakmak lazım. Belgeler bende var.

Hüseyin Çelik bakan, Z.Selçuk’un bacanağı Servet Özdemir İlköğretim Genel Müdürü, Amerikan SPAN eğitim danışmanlık şirketi Ankara’da YÖK Dünya Bankası Dairesinde,  Eğitim fakülteleri ise yeni Çoklu Zekacılar yetiştirme peşindeydi ve bunun başını da Talim Terbiye başkanı Ziya Selçuk çekiyordu. Gazi Eğitim Fakültesinde henüz profesörlüğü gelmemişken kapısındaki tabelaya Prof. eklemesiyle tanınmıştı. Ben de o dönem onun başında olduğu Sınıf Öğretmenliği bölümünde ve yöneticisi olduğu Vakıf İlköğretim Okulunda Drama dersleri ve seminerleri verdim, ordan tanışırız. Çoklu Zekacı ve Gardnerci olmasıyla ünlüdür. Şimdi reddediyor, nedeni çok basit; kullan at ekonomisi uyguluyor, çoklu dediği parçalı zekayı kullandı eskitti yeni model eğitim geliyor, evde okuma yazma 9 mizaç stili, ev okulu /tablette öğrenme, onu savunuyor video konferanslarla bilinç oluşturma dediği kamuoyunu buna hazırlıyor şimdi. Sonra neye geçecek sormuyorum. Ancak Evde İlmihal kitabının yazarı olan mevcut Talim Terbiye Başkanı Alpaslan Durmuş ile tam uyum içinde çalışacağından eminim.  Zaten A.Durmuş 2004’de EDAM yayınevini kurarken SPAN şirketi ve Ziya Selçuk bu işin başındaydı. SPAN danışmanları “yeni neslin ders kitapları”nı basacak olan yayıncıları eğitiyorlardı. Bugün onların yazdığı kitaplara davalar açıyoruz.

Muhabir arkadaşların onun hakkında soru sormakta zorlanmaması için geçmişte yaptıklarıyla ilgili biraz belge sunacağım.

 

Ziya Selçuk 2003-2006 arasında Talim Terbiye’nin başına getirildiğinde SPAN Amerikan Eğitim Danışmanlık şirketiyle birlikte çalışıyordu.  SPAN Amerikan Eğitim Danışmanları kendisine (Talim Terbiyedeki muhatabına/ Ziya Selçuk’a)  teşekkür yazdı. mahiye.comsitemde Belgeler başlığı altında, 47 sayfalık  “12 Yıllık Temel Eğitime Geçiş SPAN Programı” başlıklı belgenin son sayfasında bu teşekkürü okuyacaksınız.

 

Bkz:http://mahiye.com/wp-content/uploads/2017/12/12yilliktemelegitimgecisprogrami.pdf

 

Hüseyin Çelik ile çalıştığını unutmayalım. Hüseyin Çelik’e 25.4.2005 tarihinde Emin Şirintarafından  mecliste bu şirket soruldu.

Önerge metnini yukarıdaki adreste SPAN kitapçığının en sonunda görebilirsiniz.

……

Talim Terbiye Kurulu başkanıyken 23-27 Haziran 2004 tarihleri arasında Ziya Selçuk’un TRT 4 televizyonu aracılığıyla öğretmenlere hitaben verdiği seminer mutlaka her vatandaş  tarafından bilinmeli, tekrar tekrar okunmalı:

http://mahiye.com/wp-content/uploads/2017/12/milliegitimdemperyalistkusatma2006.pdf

Sh.15

 

            “Piyasaya Göre Eğitim Modeline Geçiyoruz”

Artık eğitimi piyasa belirleyecek. Bırakınız yapsınlar dönemi bitti. Eğitim toplumun ihtiyacına göre değil piyasanın ihtiyacına göre düzenlenecek. Piyasaya göre eğitim modeline geçiyoruz.”

 

“Tüm derslerde müfredatı hafifletiyoruz. Bu kadar çok bilgi batıda üniversitelerde veriliyor. Bilgisayar ve İngilizce ağırlıklı olacak.” “Tüm dünyada müfredat ve eğitim yeniden düzenlenirken Türkiye bunun dışında kalmamalı. Şimdiye kadar dünyada yapılmış olan eğitim reformlarını ıskaladık, bu kez başaracağız.” 

 

“Büyük bir projenin küçük bir parçasıdır bu anlattığımız. Büyük fotoğrafta olanları görmek lazım. Metodolojileri değiştiriyoruz. Bildiğiniz bütün doğrular değişiyor.“

 

“Öğrenci merkezli eğitim getiriyoruz. Görsel, işitsel, kinestetik ve dokunsal öğrenme stillerinin kullanıldığı etkinlik örnekleri hazırladık.” 

 

“İlköğretimde seçmeli ders sistemi getiriyoruz.“ 

 

“Ortaöğretimde sertifikalı diplomalılık getiriyoruz. Öğrenci birikmiş sertifikalarını getirip puan karşılığı diploma alacak.” 

 

“Performans (öğretmenin başarısı anlamında kullanılmış) ölçme ve değerlendirme, maaş zammı, terfi ve derecelendirme değişiyor. Teftiş sistemi değişiyor, teftiş kurulu kalkıyor. Öğretmen sınıfta teftiş edilmeyecek Herkes birbirinin gözetleyeni olacak. Veli, öğrenci, müdür, belediye başkanı ve çevrenin ileri gelenleri sicil verecek Öğretmen çevresiyle iyi ilişki içerisinde olacak.” 

“Terfi ve ödüllendirme için sınav, liyakat ve sicil puanları belirleyici olacak.”

…..

Ve Cumhuriyet gazetesi o zaman da Ziya Selçuk’a destek anlamında bir haber yapmıştı.

11  Aralık  2004  tarihli Cumhuriyet gazetesinde yer alan «MEB’den ürküten rapor; Ezber çok yorum yok » başlıklı haber  incelendiğinde  yapılacak  değişikliği  iyi  bir  şeymiş  gibi  sunma  hazırlığı hissedilmektedir. “

Kitabımda bundan da söz ediyorum ve maalesef bugün Cumhuriyet gazetesi Ziya Selçuk’u Gezi destekçisi olarak olumlayarak yazdı, oysa iki kere soru işreti konacak haberdi.

İki twitle başka alkışlayanlar da var. Çok yazık. Oysa yaptıkları yapacaklarının göstergesidir. PİYASACI Hükümet kuruldu, hem de Küresel Piyasadan geldi bu demokratik görünüşlü darbe, buyruk, kansız geçtiler diye sevindirik oluyorlar, Ziya Selçuk mu kamucu…

Her kesimden veliye göre twit atması onun için normal bir şeydir, her önünüze atılan haberi haber sanmayın..

Bir de kamucu devletten piyasacı devlete geçiş bu hükümetle tamamlandı bile. Biz niye bebek gak dedi bak gülücük verdi bak hallerine girdik?

2003 yılında Ankara ABD Büyükelçisi olan bir Amerikalı ne demişti, anımsatayım: “Türkiye Cumhuriyeti devletinin laik, demokratik ve piyasa ekonomisine bağlı bir hukuk devleti olmasından yanayız.” demişti. SOSYAL DEVLET tanımımız bitti işte.

Piyasacılardan Milli Eğitim Bakanımız var, Amerika bu günü bayram ilan etmez mi?

 

Mahiye Morgül/ 10.7.2018

Bu yazı yorumlara kapalı.