Zekâ Köreltilebilir mi?
Evet, MEB’nın yazdığı kitaplarla eğitim olursa zekâ körelir!
www.youtube.com/watch?v=y-ETUH9-6Rs
Halk TV de Gürkan Hacır’ın 9 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirdiği Beynin Evrimi’nin konukları Prof.Ali Demirsoy ve Doç. Oytun Erşan’dı.
MEB’in bugünkü halini Prof. Ali Demirci dile getirdi. “Zekâ nasıl köreltilir, MEB’in yaptığı gibi” dedi.
Ali Demirsoy hocayı 34.dakikada izleyelim.
–Bir insanın beyninde ne kadar sinapslaşma varsa, ne kadar çok bağlantı sayısı varsa, bir koşul hariç, o adamın zekâ düzeyi, öğrenme düzeyi bilgi düzeyi o kadar yüksektir.
-Gürkan Hacır: Bir koşulda?
-Ali hoca: Eğitimle ilgili. Bugünkü öğretimle ilgili. MEB’in yaptığı gibi, zekâ nasıl köreltilir…
Programın ilerleyen dakikalarında, “Milli Eğitim Bakanı beni dinliyorsa, İlköğretim Programını gözden geçirsin” dedi.
Bir bilim adamının ağzından yıllardır beklediğim şeyi söyledi, sağ olsun, var olsun. Bir yıl önce kendisine DVD Eğitim seti hediye etmiştim ve “mevcut ders kitapları çocukları aptala çeviriyor, bir şey söyleyin, siz söyleyince dikkate alınır” diye rica etmiştim.
Nihayet, bu programda araya sokarak da olsa söyledi, çok sevindim.
Doç.Oytun Bey de zekâ-yetenek ilişkisi üzerine yıllardan beri söylediğim şeyleri söyledi, sağ olsun. Ayrıca, “mantık muhakeme yok olursa, korteks tabakası zayıflar ve alt beyindeki (limbik bölümü) ilkel basit vahşi ve cinsel hazlar öne çıkmaya başlar” dedi, evet…
Ders kitaplarının sonuçları budur, temel fen bilgileri ve bilimsel düşünme mantıksız cümlelerle, mantıksız görsellerle, vahşi resimlerle yok edilirken sınıflarda akran zorbalığı ve intihar artıyor.
Muhakemeyi yok eden Parçalı Zekâcılara da limbikçi 9 mizaçcılara da cevap verdiler.
Tarihi önemdedir.
Mayana 11.3.2019
……….
Merhaba Liseli Gençler,
ABD’de eğitim skandalı basında yer aldı. Bu haber öncelikle sizi ilgilendiriyor.
Bu haberlerden anlıyoruz ki, ABD’nin ünlü üniversitelerine giriş için Danışmanlık şirketlerine büyük rüşvetler verilmiş. Bazı zengin aile çocukları iyi fakültelere böyle girmiş…
Yol olmuştur yol… Artan şikayetleri susturmak için bir danışmanlık şirketini harcamayı göze almışlardır.
Sınavların özelleştirilmesinin varacağı yer budur, açıklayacağım.
Sıra bizdedir. Çünkü… YÖK kaldırılıp yerine SINAV ŞİRKETLERİ gelecek.
ABD fakülte sınavları böyledir, her fakülte kendi alacağı öğrenciyi anlaştığı bir sınav şirketinden getirdiği puana göre alır. İşte o özel sınav şirketleri daha fazla kâr için üstüne rüşvet de alır, sistemin doğal işleyişi budur.
Pek yakında bizde YÖK yerine “sınav şirketleri piyasası” kurulacak; “Özgür özerk fakülte” dedikleri buna hazırlıktır; özerk adı altında fakülteler kendi öğrencisini kendisi alacak!.. Yanılmayın, bilimsel özerklik değildir kast edilen.
Bizde rüşvetin önüne geçmek na-mümkündür!
ÇARE: Baştan direnmek, mevcut sistemi değiştirmemek.
TEK SINAVLA FAKÜLTEYE YERLEŞTİRME modelini korumak tek çaredir.
Liseli gençlere bunu anlatmamız lazım.
SPAN AMERİKAN DANIŞMANLARINI ANIMSADIK
ABD’de Eğitim Danışmalık Şirketleri var. Küçük şirketlere çocuğuna koçluk yapsın diye veliler para verir. Büyük şirketler ise ULUS Devletlerin başına tebelleş olurlar, kamucu eğitimi piyasacı sisteme dönüştürmek üzere WTÖ’den iş alırlar. Bu şirketlerin en ünlüsü SPAN Eğitim Danışmanlık Şirketidir, 1995-2005 arasında Ankara’da çalışmışlardı. Bakan Ziya Selçuk 2004 yılında Talim Terbiye başkanıyken bu şirketten teşekkür almıştır, SPAN belgesi mahiye.comsitemde yayındadır.
Ziya Selçuk yapacağı işleri tamamlamak üzere bakanlığa getirilmiş görünüyor. YÖK kaldırılsın tamtamları çalmaya başlamaları ondandır.
SPAN Danışmanları akla geliyor da Tansu Çiller gelmez mi?
DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ ile GATS’ı, yani Hizmetlerin Sektöre Devredilmesi Taahhütnamesi’ni 1995’de imzalayan ve TBMM’den geçiren Tansu Çiller’di. Hatta bu taahhüdünü yerine getirmek üzere ÖZELLEŞTİRME ÖRGÜTÜ kurdu ve SPAN Danışmanlarını getirdi, YÖK dünya Bankası dairesinde çalıştırdı.
MEB içerisinde SPAN Programının devam etmekte olduğunu anlamak çok kolay, 2005 SPAN Programındaki Sınav Şirketleri Sistemi, liseler 2 yıl, ilkokullar 4 yıllık Anaokulu olacak gibi maddeler bakanlığın gündemindedir.
Askerliğin özelleştirilmesi ve taşeronlaştırılması yine GATS kapsamındadır, bunun da konuşulması lazım.
Mahiye Morgül 13.2.2019
Not:
“Okullarda Yeni Salgın Hastalık; Akran Zorbalığı” yazım odatv’de yayında. Tıklayınız:
odatv.com/okullarda-yeni-salgin-hastalik-akran-zorbaligi-12031900.html
Bu yazı yorumlara kapalı.