4 Ekim’de Hakim Karşısına Çıktım
Okurlarımı daha önce bilgilendirmediğim için bu mahkeme haberi onlara sürpriz gelebilir. Hakkımda açılmış olan davadan hakim karşısına çıktım.
Eğitimci yazar olarak ders kitaplarında gördüğüm yanlışları köşe yazılarıma taşıyorum, bilinir. Kitaplardaki yanlışlardan birinci derecede sorumlu olan kurum Talim Terbiye’dir ve bundan sorumlu olan kişi de halen başkanı olan Alpaslan Durmuş’tur. “Tek adam eğitim modeli” başlıklı yazımda adını vererek yaptığım eleştiride kendisine hakaret ettiğimi iddia ederek hakkımda suç duyurusu yaptı, savcılık da eleştiri maksadını aşan ifade kullandığım iddiasıyla beni mahkemeye verdi. 4 Ekim Perşembe günü mahkemem vardı.
Mahkemede bana destek vermeye gelen kalabalık bir izleyici vardı. Bir bölümü Ankara’da ve Rize’de ders kitaplarına dava açmış olan velilerdi.
Mahkemede beni yalnız bırakmayan CKD Çankaya Şube başkanı avukatım Neslihan Özfidan’a, gönüllü avukatım olan YARSAV kurucu başkanı savcı Ömer Faruk Eminağaoğlu’na, CHP Ankara Mv.Yıldırım Kaya’ya, Prof.Dilek Gözütok hocamıza, TÜMOD Sekreteri Suay Karaman’a, Ulusal Eğitim Derneği Başkanı Nazım Mutlu’ya, TPKD Başkanı Mustafa Apaydın ile 68’li müzik öğretmeni sınıf arkadaşlarıma, TESUD yönetiminden Alb.Dr.Aytekin Ertuğrul ve Em.Alb.Ali İhsan Gönüldaş’a, Yazar yayıncı Remzi İnanç’a, Vardiya Bizde’nin annelerinden Gönül Bozbeyli ve Ümit Gönüldaş’a, dayanışma fotoğrafları çekerek sitesinde yayınlayan Yaşar Muzaffer Ünlü’ye, Bağımsız Cumhuriyet Partisi, Vatan Partisi ve İyi Parti’den katılan dostlarıma, Rize’den gelen Yüksel Kara’ya, Milli İrade Birliği grubundan Baran Uslu’ya, ailem adına hep yanımda olan yeğenim Hülya Fencioğlu Mıhçı’ya;
Mahkememin internetten duyurulmasına katkı veren Banu Avar ve Cihan Dura arkadaşlarıma;
Gerek telefonla ve gerekse e-postayla desteğini gönderen adlarını burada sayamayacağım güzel dostlarıma;
Ve, bizzat gelerek Odatv’de haber yapan kahraman gazeteci arkadaşım Müyesser Yıldız’a;
Moral desteğini esirgemeyen bütün dostlarıma çok teşekkür ediyorum.
Mahkeme gayet iyi geçti. Benim savunmamın arkasından iki avukatım da hukuk savunması yaptılar. Alpaslan Durmuş’un sorumlu olduğu EDAM yayını ders kitaplarıyla bağlantısını ortaya koyan açıklamalarımızdan rahatsız olan karşı tarafın avukatı söyleyecek söz bulamadı, “Mahiye Morgül Alpaslan Durmuş’a taktı, aleyhinde yazıp duruyor, Fetöcü olduğunu ima ediyor” dedi.
Alpaslan Durmuş’un önsöz yazdığı ve kendi şirketi olan EDAM’da bastığı Eğitim Bir Kitle İmha Silahı adlı kitabı dava dosyasına belge olarak ekledik. Bu kitabın öğretmenlere seminer kitabı olarak gönderildiği de mahkeme tutanağına girdi.
Sevgili Müyesser Yıldız’ın Odatv’de yayınladığı “O Öğretmen Hakim Karşısındaydı” haberiyle bitiriyorum.
odatv.com/o-ogretmen-hakim-karsisindaydi-04101851.html
O öğretmen hakim karşısındaydı
Geçen yıl bir internet sitesinde yayınlanan yazısı nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş’un kendisine hakaret ettiği iddiasıyla Mahiye Morgül aleyhine açtığı dava, bugün Ankara 36. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Ders kitaplarındaki yanlışlıkları kovalayan öğretmen hakim karşısında…
Yıllardır ders kitaplarındaki yanlışlıkları ortaya çıkaran emekli öğretmen, eğitimci-yazar Mahiye Morgül 69 yaşında hakim karşısına çıktı.
Geçen yıl bir internet sitesinde yayınlanan yazısı nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş’un kendisine hakaret ettiği iddiasıyla Mahiye Morgül aleyhine açtığı dava, bugün Ankara 36. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
“BU KORKUTUCU GÖRSELLERİN…”
Destek için CHP’nin eğitimden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ile çok sayıda eğitimci ve kumpas davalar sürecinde tutuklu askerlerin sesi olan Vardiya Bizde Platformu mensuplarının izlediği duruşmada, Morgül’ün avukatlığını da Melek Neslihan Özfidan’ın yanı sıra YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu yaptı.
Talim Terbiye Kurulu Başkanı Durmuş’un katılmadığı duruşmada Mahiye Morgül, yazdıklarının hakaret değil, eleştiri olduğunu, kitaplarda kullanılan görsellerin çocukların zihinsel ve ruhsal gelişimine zarar veren boyuta ulaştığını vurguladı. Çocuk Koruma Kanunu’nun çocuklari sadece bedensel tacizden koruduğunu, ancak bu tür zihinsel taciz ve istismarlara karşı koruma olmadığını belirten Morgül, “Bu korkutucu görsellerin ders kitaplarında olmaması gerekiyor. Bunların psikiyastrislerden oluşturulacak bir bilirkişi heyetine incelettirilmesini istiyorum” dedi.
Av. Ömer Faruk Eminağaoğlu da teşekkür edilmesi gerekirken, Morgül’ün böyle bir davaya muhatap kılınmasının üzücü olduğunu söyledi.
Alpaslan Durmuş’un avukatı ise Morgül’ün, müvekkilini sistematik bir şekilde hedef gösterdiğini savundu.
Beyanların alınmasının ardından dava 25 Aralık’a ertelendi. /Odatv.com
Müyesser Yıldız’a ve tüm destek veren dostlarıma tekrar teşekkür ediyorum.
Bu dava eğitimci yazar M.Morgül’ün şahsi davası değildir, çocuklarımızın eğitimini doğrudan ilgilendirmektedir diye düşünen herkesi mevcut ders kitaplarında gördükleri yanlışlar hakkında savcılıklara suç duyurusu yapmaya ve bozuk kitapları kullanmamaya çağırıyorum.
Mahiye Morgül /6.10.2018
Bu yazı yorumlara kapalı.